"Ha golyószóróm lett volna, többen feküdnétek itt"

Nem jogerősen, de életfogytiglant kapott az esztergomi rendőrgyilkos

Életfogytiglani fegyházbüntetésre ítélte a tatabányai bíróság csütörtökön azt a férfit, aki egy éve szíven lőtte a hozzájuk családi veszekedés miatt kihívott rendőrt Esztergomban. Boros Miklós a legkorábban harminc év múlva szabadulhat.

2009.04.02 15:20MTI

Boros Miklóst hivatalos személy ellen, hivatalos eljárásban elkövetett emberöléssel, valamint lőfegyverrel és lőszerrel való visszaéléssel vádolták.

A 54 éves férfi a tárgyaláson elmondta, hogy csak alkalmi munkákból volt jövedelme, évek óta az édesanyja tartotta el. Aznap este veszekedett az anyjával, majd egy melléképületbe ment. A nála lévő pisztoly csövébe egy golyót tett, azzal a szándékkal, hogy megöli magát. A vádlott azzal védekezett: öngyilkosságra készült, de nem volt ahhoz bátorsága, ezért a pisztollyal a levegőbe akart lőni, hogy a rendőrök lelőjék. A meghalt rendőr járőrtársa felidézte: a helyszínre érkezve felszólítás után bevilágítottak a melléképületbe.

A vádlott az ajtó kinyitása után a szúnyoghálón keresztül, közvetlen közelről lőtte mellbe Borbély Zoltán zászlóst, aki 1-2 percen belül életét vesztette.

Ő ezután három lövést adott le, és ezekkel ártalmatlanná tette az elkövetőt.

A később kiérkezett rendőrök a bíróság előtt a vádlott szemébe mondták, hogy a meglőtt rendőr újraélesztése közben azt kiabálta: "úgysem fog felkelni, fejbe lőttem és meghalt"; "ha golyószóróm lett volna, többen feküdnétek itt".

Beszámolójuk szerint a férfi annyira ittas volt, hogy időnként horkolva elaludt, annak ellenére, hogy három lövést kapott a lábába. A vádlott a tárgyalásra járókerettel érkezett, jobb lábát a lövések következtében elvesztette. A bíróság - nem jogerősen - életfogytiglani szabadságvesztésre ítélte a férfit, aki a döntés szerint a legkorábban 30 év múlva szabadulhat.

A tanács elnöke, Fülöp Zsolt bíró az ítélet indoklásában elmondta: a vádlott nem készült előre a bűncselekményre, de azt szándékosan követte el, mivel tisztában volt a fegyver működőképességével és a lövést célzottan adta le, s tudta azt is, hogy rendőrre lő.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.