A gyermekei szeme láttára verték agyon a tanárt

Házi őrizetben az olaszliszkai emberölés nyolcadrendű vádlottja

Megszűnt az előzetes letartóztatása, és így szombattól házi őrizetbe került az olaszliszkai emberölés nyolcadrendű vádlottja - mondta az MTI-nek a Borsod megyei bíróság szóvivője.

2009.03.28 15:46MTI

A bíróság megállapította, hogy a fiatalkorú H. K.-nak az előzetes letartóztatása megszűnt, emiatt házi őrizetét rendelték el - mondta Szabó József közölte.

A szóvivő emlékeztetett arra, hogy korábban - tavaly november végén - a negyedrendű vádlottnak szűnt meg - szintén hasonló okból - az előzetes letartóztatása, ezért az elsőfokú bíróság határozatának kihirdetéséig elrendelték házi őrizetét.

A különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettével - részben társtettesként, részben felbujtóként - nyolc embert vádolnak. Szögi Lajos tiszavasvári tanárt a gyermekei szeme láttára verték agyon a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei településen 2006. október 15-én.

A bűncselekmény előzménye az volt, hogy a férfi autójával elsodort egy út mellett haladó kislányt, aki a vízelvezető árokba esett, de sérülést nem szenvedett.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.