Perdöntő hangfelvétel került nyilvánosságra?

Az őrök ütötték halálra? Állítólag van bizonyíték a kaposvári börtönben történt halálos verésre!

Börtönőrök megverték a kaposvári börtönben azt a rabot, aki később belehalt sérüléseibe - adta hírül szerda délután a kapos.hu. A kaposvári városi televízió internetes portálján megjelent írás szerint ezt egy birtokukban lévő hangfelvétel bizonyítja.

2009.03.25 19:39MTI

A hangfelvételt egy cd-n dobták be szerkesztőség postaládájába, írta a kapos.hu, amely elsőként számolt be arról, hogy február 13-án tisztázatlan körülmények között belehalt sérüléseibe egy Karádon élő német-magyar kettős állampolgár, aki azért került előzetes letartóztatásba, mert muzeális és átalakított fegyvereket találtak a lakásán.

Akkor még úgy tűnt: az egyedüli bizonyíték a bántalmazásra az orvosi látlelet és a boncolási jegyzőkönyv. Most kiderült: más bizonyíték is létezik - olvasható a hírportálon, amely arról is beszámolt, hogy a szerkesztőségbe eljuttatott hangfelvételt ellenőriztették, annak hitelességéről több forrásból is megbizonyosodtak. A kaposvári börtön parancsnoka az ügy kipattanásakor a kapos.hu-nak nem nyilatkozott. Később, a megyei napilap internetes portáljának, a sonline.hu-nak azt mondta: bizonyítéka van arról, hogy a rab már sérülten érkezett hozzájuk.

A kapos.hu szerint ezzel egyértelműen hárítani próbálta munkatársai felelősségét. Az ügyben, mint arról korábban az MTI is beszámolt, a katonai ügyészség folytatja a nyomozást. Újságíróknak az mondták - az MTI-t is azzal hárították el -, hogy csak a vizsgálat lezártával nyilatkoznak.

A férfi börtönbeli bántalmazását bizonyító hangfelvétel vágott változatát feltették a hírportálra.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.