Nem éppen műértők

Száznál több védett műkincs volt a neppereknél

Száznál több védett műkincsnek minősülő festményt találtak a rendőrök két neppernél Pest belvárosában - az egyenruhások a napokban igazoltatták az Oktogon közelében két autó vezetőjét, akik már korábban a rendőrség látókörébe kerültek, más bűncselekmény miatt.

2009.03.20 15:55MTI

Mivel feltételezték, hogy az illetőknél fegyver van, a két ember elfogásában a Terrorelhárító Szolgálat is közreműködött.

A rendőrök nagy meglepetésére a járművekből 109 darab védett műkincsnek számító festmény és grafikai alkotás került elő, 6 az egyik, 103 pedig a másik autóból. A további nyomozás kiderítette, hogy a festmények - amelyek között Rippl-Rónai József, Cszóbel Béla és Kmetty János alkotásai is szerepeltek - kivétel nélkül egy szeptemberi lakásbetörésből származnak. A műkincsek együttes értéke a szakértő szerint 25 millió forintra tehető, a nepperek pedig - a nyomozás eddigi adatai szerint - 15 millióért akartak túladni rajta.

Ezt azonban a rendőrök meghiúsították, miután elfogták, majd őrizetbe vették a két férfit. Azt még vizsgálja a rendőrség, hogy a szóban forgó lakásbetörést is a most elfogott két ember követte el, vagy ők csak orgazdaként működtek közre az alkotások pénzzé tételében.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.