Tragédia

Meghalt egy idős férfi egy budapesti háztűzben

Az épület húsz négyzetméteres szobájában csaptak fel a lángok, egy ágy és annak környezete égett.

2024.04.17 10:33MTI

Egy idős férfi meghalt, miután kigyulladt egy hatvan négyzetméteres ház a XV. kerületi Damjanich utcában - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivő-helyettese szerdán az MTI-vel.

Dóka Imre azt írta, hogy az épület húsz négyzetméteres szobájában csaptak fel a lángok, egy ágy és annak környezete égett.

A tűz keletkezésekor egy ember tartózkodott az épületben, őt a fővárosi hivatásos tűzoltók kimentették, de a gyors beavatkozás ellenére meghalt.

Úgy folytatta: nem zárható ki, hogy a tüzet egy fűtőberendezés okozta, de a pontos keletkezési körülmények feltárása érdekében tűzvizsgálati eljárás indult.

Dóka Imre megjegyezte, hogy a tragédiával végződő lakástüzek áldozatai gyakran egyedül élő idős emberek.

Az ő biztonságukat szolgálhatja egy füstérzékelő, amely hangos sípolással hívja fel a figyelmet a veszélyre, a mostanihoz hasonló esetek a készülék használatával megelőzhetők lennének - áll a közleményben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.