Bűnügy

Megkéselte ismerősét, majd elmenekült, végül a Kanári-szigeteken fogták el a budapesti férfit

Áldozata életveszélyes sérülést szenvedett.

2024.03.28 19:12MTI

Magyar rendőrök információi alapján a spanyol hatóságok a Kanári-szigeteken fogtak el egy emberölés kísérletével gyanúsított budapesti férfit, aki tavaly decemberben megkéselte ismerősét annak XI. kerületi lakásán, majd elmenekült az országból - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) csütörtökön a police.hu oldalon.

A 41 éves budapesti lakos ellen emberölés bűntett kísérletének gyanúja miatt folytat eljárást a BRFK nyomozó főosztálya. Az esetről azt írták, hogy az ittas és hangoskodó férfi 2023. december 16-án késsel megszúrta ismerősét, miután felszólította őt, hogy hagyja el az otthonát. Áldozata életveszélyes sérülést szenvedett.

A feltételezett tettest a fővárosi nyomozók azonosították, és mivel információik szerint külföldre szökött, vele szemben nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki.

A férfit a KR Nemzeti Nyomozó Iroda közreműködésével a spanyol hatóságok 2023. december 18-án a Kanári-szigeteken fogták el, az ORFK Nemzetközi Bűnügyi Együttműködési Központ munkatársai 2024. március 21-én hozták Budapestre és átadták a BRFK nyomozó főosztály munkatársainak.

A férfit őrizetbe vették és kezdeményezték letartóztatását, amit a bíróság elrendelt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.