Jog

Központi Nyomozó Főügyészség: korrupciós bűncselekmények miatt négy embert vettek őrizetbe

A gyanúsítottak a fiktív szerződések ellenértékeként beérkezett pénzösszegeket készpénzben felvették, és korrupciós célokra fordították.

2024.03.06 20:20MTI

Korrupciós bűncselekmények miatt négy embert őrizetbe vettek szerdán - közölte a Központi Nyomozó Főügyészség az MTI-vel.

A közlemény szerint "vesztegetést állítva elkövetett befolyással üzérkedés" bűntette és más bűncselekmények miatt szerdán több helyszínen "eljárási cselekményeket foganatosított" és négy ember őrizetét rendelte el az ügyészség.

A gyanú szerint egy férfi a kft.-jén keresztül szolgáltatások nyújtására, illetve eszközbeszerzésekre fiktív szerződéseket kötött a III. kerületi önkormányzattal, illetve az egyik gyanúsított társa által kijelölt két gazdasági társasággal - írták.

Mint olvasható, a gyanúsítottak a fiktív szerződések ellenértékeként beérkezett pénzösszegeket készpénzben felvették, és korrupciós célokra fordították.

A bűncselekmények elkövetéséhez használt cég megszűnt, a gyanúsított a cég könyvelési iratainak őrzéséről a törvényi követelmények ellenére nem gondoskodott.

A nyomozó ügyészség a négy személlyel korrupciós és gazdasági bűncselekmények gyanúját közölte - írták.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.