Természetkárosítás

Milliós mohafogás Szerencsen

A járőrök lopás vétség gyanúja miatt előállították a sofőrt és utasát, egy nyírbogdányi és egy besztercei férfit a Szerencsi Rendőrkapitányságra.

2024.03.01 13:03MTI

Hozzávetőleg 1,3 millió forint értékű, engedély nélkül szedett mohát találtak egy tehergépkocsi közúti ellenőrzésekor Szerencsen - közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság pénteken az MTI-vel.

Azt írták, a Szerencsi Rendőrkapitányság járőrei - az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság természetvédelmi őrszolgálatával együttműködve - szerdán állították meg közúti ellenőrzésre a tehergépkocsit. A furgon átvizsgálásánál a járőrök zsákokban 260 kilogramm, engedély nélkül szedett mohát találtak.

A járőrök lopás vétség gyanúja miatt előállították a sofőrt és utasát, egy nyírbogdányi és egy besztercei férfit a Szerencsi Rendőrkapitányságra.

Az elkövetők Trizs közelében, az Aggteleki Nemzeti Park védett természeti területén gyűjtötték a védett növényt - ismertették. Az üggyel kapcsolatban a továbbiakban az Ózdi Rendőrkapitányság jár el.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.