Bűnügy

Székhez kötözte és bántalmazta élettársát egy férfi Szabolcsban

A büntetett előéletű férfi együttélésük kezdetétől, 2013-tól féltékenységből rendszeresen bántalmazta a párját.

2024.02.12 11:53MTI

Elrendelte a letartóztatását a Nyíregyházi Járásbíróság annak a férfinak, aki évekig rendszeresen bántalmazta és székhez kötözve ütlegelte élettársát az egyik Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei településen - közölte a Nyíregyházi Törvényszék sajtószóvivője hétfőn az MTI-vel.

Bartha Andrea közleményében azt írta, a gyanú szerint a büntetett előéletű férfi együttélésük kezdetétől, 2013-tól féltékenységből rendszeresen bántalmazta a párját. A nőt többször székhez kikötözve, puszta kézzel és eszközökkel ütlegelte; néhány éve a temetőben, a sértett édesanyjának sírjánál ollóval és borotvával kopaszra vágta haját azért, hogy ne legyen vonzó más férfiaknak.

Előfordult olyan is, hogy a közös ingatlanból éjszaka, hideg időben kitette őt, így az asszony kénytelen volt a szabadban tölteni az éjszakát - ismertette a szóvivő.

Bartha Andrea elmondta, 2024. január 26-án a férfi ismét egy székhez kötözte a nőt, ököllel támadt rá és egy fadarabbal ütlegelte a combját és a hátát, úgy, hogy eszméletét vesztette.

Támadója csak másnap oldozta el és kiengedte a mosdóba, az asszony csak így tudott csak elmenekülni a lakásból - tette hozzá.

A végzés ellen a testi sértéssel, személyi szabadság megsértésével elkövetett kapcsolati erőszak bűntettével gyanúsított férfi és ügyvédje fellebbezést jelentettek be.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.