Baleset

Ütközéselnyelőnek majd brigádszállító járműnek ütközött egy kisbusz az M1-esen

A Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. kamerákkal felszerelt autónak közelében nincs baleset.

2024.01.20 11:47ma.hu

Szombaton bekövetkezett a 31. olyan baleset, amelyet közutasok szenvedtek el figyelmetlen autósok miatt, 2022. szeptember 1. óta. Két szakember sérült meg, egyiküket, lábsérüléssel kórházba szállította a mentő, sérülésének mértéke csak később derül ki. Másik mérnökségi dolgozó keze sérült könnyebben.

Bicske térségében, az M1-es belső sávjában, minden szabályt betartva, úgynevezett mozgó terelés mellett dolgoztak a pályakarbantartók. A két pályát elválasztó szalagkorlát fényvisszaverő prizmáit és a fénytörő hálókat javították, amikor egy kisbusz figyelmetlen vezetője későn vette észre a terelést, előbb az ütközéselnyelőnek (TMA) hajtott, majd a TMA előtt haladó brigádszállító járműnek ütközött.

A karambol erejétől alkatrészek és szerszámok repültek le a teherautóról, ezek sebesítették meg a dolgozókat.

A mozgó terelést a hatályos előírások szerint 500 méterre egy 100-as, 250 méterre egy 80-as és a TMA magasságában egy 60-as sebességkorlátozó táblával szabályosan, előre jelezték.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.