Lecsapott a NAV

Tréleren szállított autóban rejtették el a csempészcigarettát

A járművet a zalai Csörnyeföldnél ellenőrizták a NAV pénzügyőrei.

2024.01.15 07:43MTI

Mintegy hárommillió forint értékű adózatlan cigarettát rejtett el egy tréleren szállított autóban egy bolgár férfi, a járművet a zalai Csörnyeföldnél ellenőrizták a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei - közölte a NAV Bevetési Igazgatóságának sajtóreferense hétfőn az MTI-vel.

Juhászné Prantner Etelka tájékoztatása szerint egy brit rendszámú autószállító trélert állítottak meg a pénzügyőrök, hogy ellenőrizzék a rakományát. A szállított gépkocsi átvizsgálásakor a pénzügyőrök nemcsak a kerekekben találtak cigarettát, hanem az utastérben és az ülések aljában is.

A bolgár sofőr azt mondta, hogy a tréleren vontatott jármű és a kerekeiből kiszedett cigaretta az övé, de a többiről nem tud semmit.

A pénzügyőrök a járműből összesen 1300 doboz magyar zárjegy nélküli adózatlan dohányterméket szedtek ki, amelynek értéke csaknem hárommillió forint. A 32 éves férfi több millió forint bírságra számíthat, de jövedéki törvénysértés, valamint költségvetési csalás miatt is felelnie kell.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.