Tragédia

Halálos balesetet okozott egy cukorbeteg nő, aki rosszul lett a volán mögött

Vádat emeltek ellene.

2023.11.27 10:03MTI

Vádat emeltek egy nagykanizsai nő ellen, aki a cukorbetegségének ismert tünetei ellenére autóba ült, de rosszulléte miatt halálos balesetet okozott - tájékoztatta a Zala Vármegyei Főügyészség szóvivője hétfőn az MTI-t.

Jánky Judit felidézte, hogy a 48 éves nagykanizsai nő vércukorszintjének szabályozása miatt 2006 óta szorult inzulinos kezelésre.

Amikor tavaly május 20-án nappali műszakban dolgozott, egész nap ügyelt a speciális étkezési szabályokra és a szükséges inzulinadag beadására. Este a munkahelyéről azonban úgy indult el autójával a lakására, hogy már egyértelműen érezte a vércukorszintjének csökkenését, ennek ellenére nem fogyasztott ételt, csak a lakására érve akart vacsorázni és beadni magának az esti inzulinadagot.

Fotó: ügyészség.hu

Az autóját vezető asszony vércukorszintje azonban néhány percen belül annyira lecsökkent, hogy tudatzavart eredményező hipoglikémiás rosszullét alakult ki nála, így nem tudta a forgalmi viszonyokat megfelelően kezelni. Emiatt először nekiütközött egy előtte haladó segédmotor-kerékpáros férfi járművének, majd egy parkoló személygépkocsinak, több száz méterrel távolabb pedig egy útkereszteződésben nem adott elsőbbséget, és végül egy szemben lévő épület kerítésének ütközve állt meg.

A baleset következtében a 60 éves motorkerékpáros a kórházba szállítása után meghalt. A nő nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett.

A Zalaegerszegi Járási Ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat a nő ellen.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.