Megállították a rendőrök

Döbbenetes világrekordot döntött meg egy részeg magyar férfi: csoda, hogy életben van

5,67 ezrelék alkoholszintet mértek egy bácskertesi férfinél a rendőrök, s ezzel megdöntötte egy argentin sofőr korábbi "rekordját", akinél 5,5 volt a véralkoholszint, amikor szondáztatták tavaly.

2023.10.04 19:08ma.hu

A vajdasági magyar férfit kerékpározás közben állították meg a rendőrök - írja a Blikk.

Az alkoholizam.com portál szerint 4,5%o-től 5,0%o-ig és e szint felett már halálos kimenetelű az alkohol mennyisége. Megbénítja a lélegzési központot. Ezzel egyidejűleg a vérkeringési rendszer is megbénul, ami szintén halálhoz vezethet. A halál az eszméletlen állapot beállta utáni 5-10 óra múlva lép fel.

A szakértők szerint akár már 0,35-0,45 gramm/liternyi véralkohol-koncentráció is halált okozhat, vagyis az illető szervezetében 12 halálesetnek megfelelő alkoholmennyiséget találtak.

A szerb sajtó szerint az egészségházban az orvosok azon csodálkoztak, hogyan maradhatott életben a bácskertesi férfi, mindazonáltal az egészségügyi paraméterei a normálisnak számító határokon belül mozogtak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.