Bűnügy

Letartóztattak egy nőt, aki féltékenységből felgyújtotta élettársát

A férfi közölte a nővel, hogy befogadja volt feleségét, mert annak nincs hol laknia.

2023.09.19 12:14MTI

Letartóztatott a Nyíregyházi Járásbíróság egy nőt, aki a gyanú szerint féltékenységből felgyújtotta élettársát egy Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei kistelepülésen - közölte a Nyíregyházi Törvényszék sajtószóvivője kedden az MTI-vel.

Resán Dalma tájékoztatása szerint a nő és párja két éve élettársak. Múlt pénteken összevitatkoztak, miután a férfi közölte a nővel, hogy befogadja volt feleségét, mert annak nincs hol laknia.

A gyanúsított ellenezte ezt, és azt mondta, baltával fogja várni párja volt feleségét. A vita ellenére másnap a férfi befogadta volt feleségét a lakóház hátsó részébe, a nyári konyhába. Az esti órákban, miközben a férfi a szobában fekve tévét nézett, párja magához vett egy benzines kannát és annak tartalmát a férfire és az ágyneműre locsolta, majd meggyújtotta.

Ezután a nyári konyhához ment, az ajtaját és a szúnyoghálót szintén lelocsolta benzinnel, majd meggyújtotta. Az épületet mindkét sértett időben el tudta hagyni, így senki nem sérült meg - olvasható a közleményben.

A bíróság a különös kegyetlenséggel, több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt indult eljárásban rendelte el a nő letartóztatását. A közlemény szerint az ügyben még tart a nyomozás. A végzés nem végleges, a gyanúsított és védője fellebbezést jelentett be.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.