Bűnügy

Csempészett cigarettát találtak egy belga turistabuszon Hegyeshalomnál

A török férfi poggyászában lévő dohányárut a NAV cigaretta- és kábítószerkereső kutyája fedezte fel, több mint hatvan bőrönd közül kiválasztva azt.

2023.09.19 08:48MTI

Több mint ötszáz doboz magyar zárjegy nélküli cigarettát találtak egy belga turistabusz egyik utasánál, Hegyeshalomnál - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) kedden az MTI-vel.

A közlemény szerint a török férfi poggyászában lévő dohányárut a NAV cigaretta- és kábítószerkereső kutyája fedezte fel, több mint hatvan bőrönd közül kiválasztva azt. A jelzése nyomán bukkantak rá az 550 doboz különféle márkájú, magyar zárjegy nélküli cigarettára.

A 45 éves férfi azt mondta, hogy a dohányárut eladásra szánta Németországba, ezért rejtette el - írták.

A NAV a mintegy kétmillió forint értékű cigarettát lefoglalta, az ügyben jövedéki törvénysértés, valamint költségvetési csalás miatt indult eljárás. A közleményben kitértek arra, hogy a keresőkutya beszerzéséhez az Európai Unió egyik, a vámellenőrzést segítő programja nyújtott pénzügyi támogatást.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.