Önkormányzat-Budapest

Nyomozás indult a Lánchíd megrongált lámpáinak ügyében

Van, ahol a műemléken található lámpabúrát betörték, máshol a fele, vagy éppen a teljes üveg hiányzik.

2023.09.05 15:18MTI

Rongálás vétsége miatt, ismeretlen tettes ellen nyomozást rendelt el a Budapesti Rendőr-főkapitányság a Lánchíd megrongált lámpáinak ügyében - közölték az enbudapestem.hu oldalon kedden.

A fővárosi önkormányzat portálján hétfőn tudatták, hogy a Lánchíd négy lámpáját megrongálták. Van, ahol a műemléken található lámpabúrát betörték, máshol a fele, vagy éppen a teljes üveg hiányzik - írták.

Közölték, a híd déli gyalogosoldalán található négy lámpatestben okozott kár meghaladja a kétmillió forintot, valamint "az anyagi káron felül a közvilágítás hiánya miatt fokozott balesetveszélyt is jelentenek a hiányzó lámpatestek".

A Budapesti Dísz- és Közvilágítási Kft. mindent elkövet azért, hogy a szeptember 16-i Lánchíd fesztiválra helyreállítsák a megrongált lámpákat - olvasható a portálon.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.