Bűnügy

Vádat emeltek egy férfi ellen, aki konyhakéssel szúrta le a testvérét

Mindketten italozó életmódot folytattak, rendszeresek voltak közöttük a szóváltások, amelyek esetenként tettlegességig is fajultak.

2023.07.05 22:30MTI

A Békés Vármegyei Főügyészség emberölés bűntette miatt emelt vádat egy 49 éves szarvasi férfi ellen, aki egy vita hevében konyhakéssel halálra szúrta a testvérét májusban - tájékoztatta a vármegyei főügyészség szerdán az MTI-t.

Tudatták: a férfi az édesanyjával közös háztartásban élt, ahol rendszeres látogató volt a testvére is. Mindketten italozó életmódot folytattak, rendszeresek voltak közöttük a szóváltások, amelyek esetenként tettlegességig is fajultak.

A vádirat szerint május 12-én is vitába keveredtek, amikor az egyik férfi felvett a konyhaasztalról egy kést, amit aztán visszatett oda. Amikor a vita folytatódott, elindult a testvére felé, aki felkapta a 14,5 centiméter pengehosszúságú kést, és kétszer mellkason szúrta a férfit, aki perceken belül a helyszínen meghalt, életét az azonnali orvosi beavatkozás sem menthette volna meg.

A Békés Vármegyei Főügyészség a letartóztatásban lévő, büntetlen előéletű férfival szemben beismerés esetére is fegyházbüntetés kiszabását és közügyektől eltiltást indítványozott - írták.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.