Bűncselekmény-drog

Letartóztatták egy drogkereskedő hálózat 15 tagját

Széles vevőkörük zavartalan drogellátásának biztosításáért együttműködtek, az árakat egyeztették, szükség esetén az értékesítésben is kisegítették egymást.

2023.06.03 07:09MTI

Letartóztatták egy drogkereskedő hálózat 15 tagját bűnszövetségben elkövetett, új pszichoaktív anyaggal való visszaélés bűntette miatt Bács-Kiskun vármegyében - közölte a vármegyei főügyészség pénteken az MTI-vel.

Tájékoztatásuk szerint a Bajai Járásbíróság három nő és két férfi, míg a Kecskeméti Járásbíróság négy nő és hat férfi letartóztatását rendelte el.

Emellett a nyomozási bíró elrendelte egy további gyanúsított bűnügyi felügyeletét, a döntés ellen az ügyészség fellebbezést jelentett be.

Azt írták, a gyanú szerint a jánoshalmi, sükösdi és miskei elkövetők több éven keresztül "kristály" fantázianevű új pszichoaktív anyaggal kereskedtek. Széles vevőkörük zavartalan drogellátásának biztosításáért együttműködtek, az árakat egyeztették, szükség esetén az értékesítésben is kisegítették egymást.

A drogkereskedő hálózat felszámolásakor a nyomozók 9 férfit és 7 nőt vettek őrizetbe, majd gyanúsítottként kihallgatták őket.

A letartóztatásról szóló döntés egyik esetben sem végleges.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.