Bűnügy

Hamis autódiagnosztikai eszközöket és szoftvereket foglalt le a NAV - fotók

A pénzügyőröknek egy internetes hirdetés vált gyanússá.

2023.05.24 09:27MTI

Hamis autódiagnosztikai eszközöket, kulcstartókat, emblémákat és illegális szoftvereket foglalt le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) egy Vas vármegyei férfi lakásán - közölte a vámhivatal szerdán a Facebook-oldalán.

Azt írták, hogy a pénzügyőröknek egy internetes hirdetés vált gyanússá. A világhálón üzletelő férfit ezután keresték meg a lakásán, ahol autódiagnosztikai eszközöket és különféle márkajelzésű kulcstartókat találtak, amelyekről kiderült, hogy hamisak. "A laptopokat és DVD-lemezeket a Járműipari Forgalmazók Szellemi tulajdon-védelmi Szakmai Egyesület (JAF) munkatársainak szakértői vették szemügyre. A hozzáértők egyöntetű véleménye szerint az eszközök hamis szoftvereket tartalmaznak" - írták.

A férfi a hamis szoftverek jogosulatlan használatával, a hamis eszközökkel és árukkal több mint 9 millió forint vagyoni hátrányt okozott a jogtulajdonosoknak, ezért a pénzügyőrök az illegális termékeket lefoglalták és iparjogvédelmi jogok megsértésének bűncselekménye miatt eljárást indítottak.

Hangsúlyozták, hogy a hamisított autódiagnosztikai eszközök használata - ellenőrizetlen pontosságuk, esetleges értéktorzításuk miatt - a járműveknél téves beállításokhoz vezethet, így alkalmazásuk közvetve a közlekedésbiztonságra is fokozott kockázatot jelent.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.