Erőszak

Szexuális erőszak miatt három év börtönre ítélték egy lovarda tulajdonosát

A nő hiába utasította el, a vádlott testi erőfölényét kihasználva szexuális cselekményre kényszerítette.

2023.04.05 16:45MTI

A lovardájában kényszerítette szexuális cselekményre alkalmazottját több mint egy évtizede az a férfi, akit 3 év börtönre ítélt a Budapesti Környéki Törvényszék jogerősen kedden - közölte a bíróság sajtóosztálya.

Az eljárás adatai szerint 2012 nyarán a sértett a vádlott lovardájában kezdett el dolgozni. A nő egy dolgozók számára fenntartott szobában lakott, a lovát pedig a lovardában helyezhette el. A férfi a sértettet tehetséges lovasnak találta, ezért többször magával vitte versenyekre és bemutatta a magyar lovassport fontos személyiségeinek. A férfi eleinte kedves volt a nővel, később többször agresszívan viselkedett vele és azt az érzetet keltette a sértettben, hogy hatalma van fölötte.

2012. szeptember 21-én este csak a vádlott és a sértett tartózkodott a lovarda területén. Ekkor a vádlott bement a sértett lakrészébe és szexuális cselekményre szólította fel a sértettet. Miután a nő elutasította, a vádlott testi erőfölényét kihasználva szexuális cselekményre kényszerítette.

Másnap a vádlott a fürdőszobán keresztül jutott be a sértetthez, aki nem mert ellenkezni, engedett a férfinak, aki ismét szexuális cselekményre kényszerítette. Hasonló cselekmény történt 2012. szeptember 23-án is. A férfi megfenyegette a nőt, hogy ne mondja el senkinek a történteket, mivel úgysem hinnének neki és eddig is el tudta titkolni ilyen jellegű ügyeit. A sértettnek 2012. október 2-án sikerült elmenekülnie a lovardából.

Az első fokon eljáró Váci Járásbíróság egy évtizeddel a cselekmények után, 2022. szeptember 30-án folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak miatt mondta ki bűnösnek a vádlottat és 2 év 5 évre felfüggesztett börtönre ítélte. Az ügy fellebbezések folytán másodfokon a Budapest Környéki Törvényszékre került, amely súlyosabb minősítést állapított meg, amely szerint a vádlott hatalmi helyzetével visszaélve követte el a szexuális erőszakot. Ezért a törvényszék kedden jogerősen 3 év börtönre és 4 év közügyektől eltiltásra ítélte a férfit.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.