Bűnügy

Újabb drogterjesztő bandát számoltak fel Hajdú-Biharban - videó

A nagyszabású akcióban újabb öt személyt fogtak el.

2023.03.28 11:40MTI

Újabb drogterjesztő bandát számoltak fel Hajdú-Biharban - közölte a vármegyei rendőr-főkapitányság sajtószolgálata az MTI-vel kedden.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) debreceni egysége egy januári akciót követően ismét lesújtott a környék kábítószerterjesztői hálózatára: a nagyszabású akcióban újabb öt személyt fogtak el - tudatták.

Január 18-án összehangolt - több mint 50 rendőrrel végrehajtott - akcióban ütöttek rajta a banda öt tagján: a két hajdúböszörményi, egy debreceni, egy hajdúszoboszlói és egy sárospataki férfi egymással folyamatosan konspirálva, szervezett keretek között végezte bűnös tevékenységét, amelyről még a közvetlen családtagjaik sem tudtak - írták.

A megalapozott gyanú szerint az öttagú társaság 2021 decembere óta folytatta illegális üzletét, amelynek során ellátták droggal a hajdú-bihari fiatalokat. A nyomozók mind az öt gyanúsított lakhelyét átvizsgálták, és lefoglaltak növényi anyagokat, csomagolóeszközöket, fóliákat, tasakokat, őrlőket, digitális mérlegeket, valamint mobiltelefonokat és SIM-kártyákat, továbbá majdnem egymillió forintot és 400 eurót - olvasható a közleményben.

A 23 és 26 év közötti férfiakat kábítószer-kereskedelemmel gyanúsítják. Kihallgatásukat követően kezdeményezték mind az ötük letartóztatását, amit a Debreceni Járási Ügyészség indítványára a Debreceni Járásbíróság el is rendelt - írták.

Azóta újabb kábítószer-kereskedők kerültek a KR NNI debreceni nyomozóinak látókörébe, akik 2021 ősze óta rendszeresen értékesítettek kábítószert a fiataloknak. Az üzletet szervezetten és konspiráltan működtették, az egyes feladatokat egymás között felosztva - közölte a rendőrség.

Közleményük szerint a csapat öt tagján a KR NNI debreceni osztálya a Debreceni Rendőrkapitányság nyomozóival közösen és a Terrorelhárítási Központ műveleti egységeinek támogatásával ütött rajta március 21-én Debrecenben, Hajdúszoboszlón és Hajdúböszörményben.

Az akció során öt férfit fogtak el, akiket gyanúsítottként hallgattak ki bűnszövetségben elkövetett kábítószer-kereskedelem miatt. A Debreceni Járásbíróság elrendelte letartóztatásukat. Jelenleg vizsgálják, hogy a hálózatnak volt-e több drogértékesítő tagja, milyen kiterjedt fogyasztói kört láthatott el, mennyi haszonra tehetett szert és a kábítószert milyen forrásból szerezte be - írták.

A mostani akcióval együtt immár tízre emelkedett azon dílerek száma, akiket a KR NNI debreceni nyomozóinak az elmúlt időszakban sikerült eljárás alá vonniuk, amivel jelentősen lecsökkentették a kábítószerrel fertőzött terület kínálati oldalát - olvasható a közleményben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.