Bűnügy

Kisfiát védelmező apát késeltek meg Budapesten

Egy férfi rátámadt egy 10 éves kisfiúra az utcán, majd a fia védelmére kelő apát egy késsel megszúrta.

2023.03.28 10:36MTI

A Fővárosi Főügyészség vádat emelt egy többszörösen büntetett 38 éves férfival szemben, aki rátámadt egy 10 éves kisfiúra az utcán, majd a fia védelmére kelő apát egy késsel megszúrta.

Az ügyészség által az MTI-hez kedden eljuttatott közleményben azt írták, hogy a vádlott 2021 áprilisában a XVIII. kerületben, az utcán látta meg azt a 10 éves fiút, akivel saját nevelt fiának korábban konfliktusa volt, ezért odalépett a fiúhoz, hogy számonkérje. Először kiabálni kezdett a gyerekkel, majd a karjánál fogva rángatta, tenyérrel arcon ütötte és leköpte, megfenyegette, hogy "megszurkálja" a családját.

A gyermek közelben tartózkodó édesapja a bántalmazást észlelve azonnal a fia segítségére sietett és a gyermeke védelmében a vádlottat ököllel fejen ütötte, majd a további bántalmazás megakadályozása érdekében hátulról átkarolta.

A vádlott ekkor elővett egy kést, és kétszer megszúrta az apát, aki a gyermekével elmenekült. A vádlott még utánuk kiáltott, hogy megöli és megszurkálja őket és a családjukat, majd a kést egy bokor alá rejtette.

A Fővárosi Főügyészség a 38 éves férfit mint többszörös visszaesőt életveszélyt okozó testi sértés bűntettével, valamint védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett könnyű testi sértés bűntettével vádolja, vele szemben fegyházbüntetés kiszabását indítványozza annak megállapításával, hogy a férfi a büntetésből feltételes szabadságra nem bocsátható.

A vádlott korábban letartóztatásban volt, jelenleg bűnügyi felügyelet hatálya alatt áll - írták a közleményben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.