Több, mint 400 gyermek került kórházba

A calicivírus okolható a budapesti tömeges gyermek megbetegedésekért

Nagy valószínűséggel a calicivírus okolható a budapesti tömeges gyermek megbetegedésekért - tudta meg a HavariaPress.

2008.01.25 19:49HavariaPress

Az eddigi vizsgálatok szerint nem tűnik valószínűnek, hogy ételmérgezés okozta négyszáznál is több gyermek megbetegedését a fővárosban. Január második hetében halmozottan jelentkeztek hasmenéses tünetekre panaszkodva gyermekeikkel a szülők a VI., VII., valamint a XV. kerületben. Az ÁNTSz adatai szerint öt gyermekintézményt érintettek a megbetegedések. 

A tünetek alapján gyomor-bélrendszeri, vagy influenzaszerű megbetegedésre gyanakodtak. Az ételmintákból és a beteg gyermekektől származó mintákból elvégzett vizsgálatok azonban nem támasztják alá az ételmérgezés gyanúját. Abból a Damjanich utcai konyhából nem csak azokba az intézményekbe szállítanak ebédet, melyekből a megbetegedéseket, illetve a hiányzásokat nagy számban jelezték, hanem több olyanba is, melyekből eddig nem érkezett jelzés. Ezen felül, az előző napi ebédből eltett ételmintákban semmilyen kórokozót nem találtak a szakemberek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.