Illegális bevándorlás

Bakondi György: állandó a nyomás a déli határon

Az embercsempészek mostanra hatalmas bűnszervezetek lettek sok alkalmazottal, korszerű, fejlett technikai eszközökkel.

2023.03.12 10:45MTI

Időjárástól függetlenül jelentős nyomás alatt tartják az illegális bevándorlók a déli határt, ennek oka, hogy szinte 100 százalékban embercsempészek segítségével teszik meg az Európai Unióhoz vezető utat - mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szombaton az M1 aktuális csatornán.

Bakondi György elmondta, az embercsempészek mostanra hatalmas bűnszervezetek lettek sok alkalmazottal, korszerű, fejlett technikai eszközökkel, jelentős pénzzel, akik autókkal, buszokkal szállítják a migránsokat, a határtérségben megfigyelő rendszereket működtetnek, és igyekeznek kiismerni a határőrizeti rendszert.

A határon szolgálatot teljesítő rendőrök és határvadászok "valóságos harcban állnak", de ők jogszabályoknak megfelelően, hatékonyan őrzik a határokat - jelentette ki a főtanácsadó.

Bakondi György szólt arról is, hogy az Európai Bizottság politikája ellentmondásos az illegális bevándorlás területén. Példaként említette, hogy nemrég bejelentették, hogy a külső határokat rendkívüli mértékben őrizni kell, és akár kerítést is kell építeni, ezzel egy időben azonban bírósági stádiumban van az az eljárás, amelyet a bizottság Magyarország migrációs politikája miatt indított.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.