Bűnügy

Halálosan megfenyegettek és kiraboltak egy nőt Óbudán

A Golgota-szoborcsoportnál szúrták ki áldozatukat, akit követtek.

2023.02.03 09:17ma.hu

A Budapesti II. és III. Kerületi Ügyészség vádat emelt egy 26 éves férfival és egy 29 éves nővel szemben. Az elkövetők 2022 augusztusában fényes nappal megtámadtak és kiraboltak egy Óbudán sétáló nőt úgy, hogy a férfi azzal fenyegette meg, hogy megöli, ha nem engedelmeskedik.

A vádirat szerint a vádlottak 2022. augusztus 2-án nappal, a III. kerületben, a Golgota - szoborcsoportnál figyeltek fel az egyedül sétáló nőre, akit követtek. Amikor a sértetthez értek, a férfi hirtelen elé ugrott, két kézzel megragadta a nő vállát, majd erőteljesen nekiszorította a közeli kőfalhoz, és megfenyegette, hogy adja oda minden értékét, különben megöli. A sértett ekkor kivette a táskájából a mobiltelefonját és közölte, hogy hívja a rendőrséget, melyet hallva a vádlott tovább fenyegette a nőt, többször is megismételve, hogy megöli, ha nem engedelmeskedik. Ezután egy mozdulattal kitépte a sértett kezéből a telefonját, a válláról pedig lerántotta a táskáját, aminek tartalmát a földre borította, átkutatta, majd kivett belőle 66.000 forintot és két doboz cigarettát, amit zsebre tett. A cselekményt a társa mindvégig figyeléssel biztosította, majd amikor megjelent egy kutyát sétáltató nő, mindketten elfutottak a helyszínről.

A Budapesti II. és III. Kerületi Ügyészség a támadókat rablás bűntettével vádolja, és - a rablás miatt korábban már büntetett - férfival, mint különös visszaesővel szemben végrehajtandó börtönbüntetést, míg a büntetlen, bűnsegédként közreműködő női társával szemben végrehajtásában felfüggesztett szabadságvesztés kiszabását indítványozza a vádiratban. A férfi jelenleg letartóztatásban van, a nő bűnügyi felügyelet alatt áll.

Az alábbi felvételen a vádlottak láthatók, ahogy közvetlenül a rablás után egy közeli boltban vásárolnak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.