Bűnügy

Megrontotta mindhárom kiskorú nevelt lányát a mostohaapa

Az elszenvedett szexuális cselekmények miatt a gyermekek súlyos lelki sérüléseket szenvedtek.

2023.02.02 03:30MTI
Fotó: ügyészség.hu

Vádat emelt a Heves Vármegyei Főügyészség az ellen a férfi ellen, aki szexuális bűncselekmények sorát követte el három kiskorú, nevelt lányával szemben - közölte a vádhatóság szóvivője szerdán az MTI-vel.

Konkoly Thege László tájékoztatása szerint a vádlott 20 évesen, 2018-ban, egy dél-hevesi faluban létesített élettársi kapcsolatot a gyermekek édesanyjával. Az összeköltözéskor a három gyermek közül az ikerpár 7, míg nővérük 10 éves volt.

A férfi 2020 tavaszán először a nagyobbik lányt molesztálta, akit egyre gyakrabban zaklatott szexuálisan. A következő év nyarától pedig már a fiatalabb lánytestvéreket is perverz cselekményei részesévé tette - írta az ügyészség.

A vádirat szerint a férfi megtiltotta, hogy a lányok bárkinek beszéljenek a történtekről. Az elszenvedett szexuális cselekmények miatt ugyanakkor a gyermekek súlyos lelki sérüléseket szenvedtek - húzta alá a szóvivő.

A férfit a rendőrség 2022 márciusában vette őrizetbe, majd a bíróság elrendelte letartóztatását. A Heves Vármegyei Főügyészség a férfit háromrendbeli, 12. életévét be nem töltött hozzátartozója sérelmére elkövetett szexuális erőszak és szexuális kényszerítés bűntettével vádolja.

Konkoly Thege László közölte: ha a férfi - eddigi tagadásával szemben - beismeri bűnösségét, a főügyészség 11 év fegyházbüntetés kiszabását javasolja a bíróságnak, és a vádlott végleges hatályú eltiltását kéri minden gyermekekkel kapcsolatos tevékenységtől és foglalkozástól.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.