Bűnügy

Mankóval verte halálra lakótársát egy férfi Pécsen

A vádlott és időskorú, gyenge fizikumú, járni csak mankóval képes sértett bérlőként laktak együtt egy pécsi munkásszállón.

2023.02.01 00:30MTI
Fotó: ügyészség.hu

Halált okozó testi sértés miatt emelt vádat a Baranya Vármegyei Főügyészség egy férfi ellen, aki lakótársát annak mankójával halálra verte egy pécsi munkásszállón tavaly nyáron - közölte a vádhatóság kedden az MTI-vel.

A főügyészség közleményében azt írták: a vádlott és időskorú, gyenge fizikumú, járni csak mankóval képes sértett bérlőként laktak együtt egy pécsi munkásszállón.

Tavaly júniusban egy reggel az ittas vádlott szóváltásba keveredett lakótársával, aki ennek során fejen ütötte őt.

Az ütés miatt földre esett vádlott felkelt, lakótársát a padlóra lökte. Mankóját elvette, majd azzal testszerte ütlegelni kezdte, négyszer a sértett fejére is lesújtott.

A bántalmazásnak az vetett véget, hogy a földön fekvő sértett segítségért kiáltott az épület lakóinak, akik a támadót lefogták és értesítették a mentőket, rendőrséget.

A mankóval megvert férfit kórházba vitték, ahol egy nappal később a bántalmazás során elszenvedett sérülései következtében meghalt.

A jelenleg is letartóztatásban lévő vádlott ellen halált okozó testi sértés miatt emelt vádat az ügyészség.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.