Bűnügy

Ötéves kislánnyal fajtalankodott egy 78 éves miskolci férfi

Az idős férfi többször is fagylaltozni vitte a gyermeket, és ezen alkalmakat arra használta fel, hogy autójában a sértett sérelmére szexuális cselekményeket végezzen.

2023.01.26 02:30MTI

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség vádat emelt egy 78 éves miskolci férfi ellen többszörösen minősülő szexuális erőszak bűntette miatt, aki a szomszédos lakásban lakó ötéves kislánnyal fajtalankodott - tájékoztatta az MTI-t a főügyészség szerdán.

A vádirat szerint az idős férfi egy miskolci társasházban lakott, és jó kapcsolatba került a szomszédos lakásban élő ötéves lánygyermekét egyedül nevelő nővel. Az édesanya megengedte, hogy gyermekét a vádlott elvigye, amely idő alatt a férfi látta el a kislány felügyeletét - írták.

2021 szeptemberében az idős férfi többször is fagylaltozni vitte a gyermeket, és ezen alkalmakat arra használta fel, hogy autójában a sértett sérelmére szexuális cselekményeket végezzen. A gyermek erről nem szólt az édesanyjának, mert a vádlott megtiltotta neki.

A közlemény szerint szeptember végén az idős férfi ismét elvitte a sértettet fagylaltozni, a visszafelé úton megálltak egy játszótérnél, ahol a vádlott levetkőztette a kislányt, majd sérelmére olyan szexuális cselekményt végzett, amely fájdalmat okozott a gyermeknek. Amikor hazaért, a gyermek a tiltás ellenére valamennyi eseményről beszámolt édesanyjának.

Az ügyészség a büntetlen előéletű, bűnügyi felügyelet alatt álló vádlottal szemben fegyházbüntetést és közügyektől való eltiltást indítványozott azzal, hogy a bíróság állapítsa meg, a vádlott nem bocsátható feltételes szabadságra - közölték.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.