+18

Hatalmas szexorgia a Vatikán egyik székesegyházában - nyomoznak

Mielőtt önkezével vetett véget életének a szexuális visszaélésekkel vádolt brit pap, hatalmas orgiát szervezett.

2023.01.23 19:15ma.hu

A katolikus egyház vizsgálja a vádakat egy szexpartival kapcsolatban, amely a Newcastle-i Szent Mária-székesegyházban zajlott, miközben az Egyesült Királyság többi részén szigorú kovid-zárlatos szabályok voltak érvényben - jelentette a Sunday Times. A vizsgálat része egy szélesebb vatikáni vizsgálatnak az egyházmegye ellen, amely több szexuális visszaéléssel kapcsolatos esetet érint.

A lap által vasárnap ismertetett levélben a liverpooli érsek azt írta, hogy a pápa tanácsadói felkérték, hogy állítson össze "egy alapos jelentést" azokról az eseményekről, amelyek Robert Byrne hexhami és newcastle-i püspök decemberi lemondásához vezettek.

Byrne-t 2019-ben tették püspökké, és azonnal kinevezte Michael McCoy atyát a Newcastle-i Szent Mária-székesegyház dékánjává.

Amikor az Egyesült Királyságban a következő évben szigorú zárlatos szabályokat vezettek be, McCoy állítólag megkeresett több plébánost, és arra kérte őket, hogy vegyenek részt "egy partin" a székesegyházban - mondta egy forrás a Timesnak. Ezt az eseményt a forrás úgy írta le, hogy "egy szexbuli, amely a Newcastle-i katedrálishoz csatolt papi lakrészben zajlott".

Nincs bizonyíték arra, hogy Byrne tudott volna a szexpartiról, vagy részt vett volna rajta. McCoy sem fog tudni tanúskodni az állítólagos eseményről, mivel 2021-ben öngyilkosságot követett el, miután a rendőrség nyomozást indított a papot érintő, gyermekekkel szembeni szexuális visszaélések gyanúja miatt. Halálakor még nem emeltek vádat ellene.

McCoy nem az egyetlen olyan pap, akinek a jelek szerint zaklatással teli múltja van, és aki megjárta Byrne egyházmegyéjét. A Katolikus Védelmi Szabványügyi Ügynökség (CSSA) külön vizsgálata vizsgálja azokat a jelentéseket, amelyek szerint Tim Gardner atyának, egy elítélt pedofilnak egyházi tulajdonú szállást ajánlottak fel az egyházmegyén belül, miután bűnösnek találták és nyolc hónap börtönbüntetésre ítélték.

Gardner több mint 500 tiltott gyermekfelvétellel bukott le a számítógépén, amelyek közül néhányat ő maga készített. Elítélése idején egy londoni katolikus iskolában tanított hittant.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.