Bűnügy

Emberkereskedelem és kényszermunka gyanúja miatt nyomoznak egy nő és két fia ellen

A családi vállalkozásban működő trió egy férfit megfélemlítéssel semmizett ki vagyonából, és kiszolgáltatott helyzetben lévő nőket hamis ígéretekkel vett rá prostitúcióra. Az anyát és két fiát őrizetbe vették.

2023.01.19 06:30MTI

Emberkereskedelem, kényszermunka és más bűncselekmények gyanúja miatt indult eljárás egy nő és két fia ellen, akik egy férfit megfélemlítéssel semmiztek ki a vagyonából és kiszolgáltatott helyzetben lévő nőket vettek rá prostitúcióra - közölte a Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság szerdán a police.hu-n.

A nyomozás adatai szerint az egyik fiú, a dunaújvárosi H. Róbert 2019 novemberében egyik ismerősét rávette arra, hogy sofőrként Dunaújvárosban és környékén szállítsa őt és családját. A munkáért eleinte csekély összeget fizetett, később ezt már térítésmentesen várta el.

Emellett a testvérével többször kényszerítette fenyegetéssel és bántalmazással a sértettet hitelfelvételekre és a készpénz átadására. Továbbá 2020 februárjában eladatta áldozatának dunaújvárosi lakását, és a 7 millió forintos vételár egy részét átutaltatta anyja számlájára, a maradék összeget pedig készpénzben felvette.

A gyanúsított megszerezte az anyagilag ellehetetlenített, eladósodott sértett 2020 januárja és augusztusa közötti, több mint kétmillió forint munkabérét is.

H. Róbert összesen mintegy 15 millió forintos kárt okozott a sértettnek, akinek 2020 decemberében "sikerült elmenekülni bántalmazója befolyása alól".

A nyomozók azt is kiderítették, hogy a gyanúsított 2019-től több nőismerősének - azok hátrányos helyzetét kihasználva - szerelmet színlelt, és prostitúcióra bírta rá őket Dunaújvárosban, Rácalmáson és Sopronban, majd az általuk keresett összeget elvette tőlük.

H. Róbert anyja 2019-től bűnsegédként regisztrálta az érintett nőket internetes szexpartnerkereső oldalon, majd az így szerzett pénzt tőlük elvéve fiának továbbította.

A rendőrök összehangolt akció keretében kedd reggel ütöttek rajta "a bűnös trión", és hét helyszínen hajtottak végre "nyomozati cselekményeket".

H. Róbertet rácalmási lakóhelyén fogták el, a kutatás során talált készpénzt és ékszereket lefoglalták. A férfit előállították és őrizetbe vették több ember sérelmére elkövetett emberkereskedelem és kényszermunka, zsarolás, üzletszerűen elkövetett csalás és aljas indokból elkövetett súlyos testi sértés gyanúja miatt.

Az elfogáskor a helyszínen tartózkodó 18 éves barátnőjét szintén őrizetbe vették, mivel őt a Ráckevei Járásbíróság csalás miatt körözi.

A gyanúsított testvérét, H. Attilát és anyjukat dunaújvárosi otthonukból állították elő, és ugyancsak őrizetbe vették őket. A testvért aljas indokból elkövetett súlyos testi sértés, a nőt pedig bűnsegédként elkövetett csalás, valamint bűnsegédként, több ember sérelmére elkövetett emberkereskedelem és kényszermunka gyanúja miatt hallgatták ki a nyomozók, és kezdeményezik a letartóztatásukat - ismertette a rendőrség.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.