Bűnügy

Letartóztattak egy Covid-részlegen dolgozó ápolót, aki kálium-kloriddal mérgezte meg az egyik beteget

Emberöléssel vádolják.

2023.01.13 12:06MTI

Emberölés miatt elrendelte a Pécsi Járásbíróság egy férfi letartóztatását, aki a gyanú szerint próbaidős klinikai ápolóként egy idős, magatehetetlen beteg halálát okozta tavaly decemberben - tájékoztatta a Pécsi Törvényszék az MTI-t.

A bíróság közleményében azt írták: a férfi egy klinika Covid-részlegén próbaidős ápolóként dolgozott, amikor december 17-én egy ott fekvő idős, beteg nő vénájába 50 milliliternyi kálium-kloridot fecskendezett, emiatt a sértett heveny káliummérgezés következtében kialakult szívelégtelenség miatt azonnal meghalt.

A járásbíróság a bűncselekmény elhárítására idős koránál vagy fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének alapos gyanúja miatt egy hónapra rendelte el a férfi letartóztatását.

Az ügyész a bíróság végzését tudomásul vette, a gyanúsított és védője - enyhébb kényszerintézkedés alkalmazása érdekében - fellebbezést jelentettek be, így a határozat nem végleges - olvasható a tájékoztatásban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.