Orvhalászat

Rapsicokat értek tetten a rendőrök a Hortobágyi Nemzeti Parkban

A rendőrök a halőrökkel közösen tetten érték a két orvhalászt, és harmadik társukat, aki a sofőr volt.

2022.11.30 17:19MTI
Fotó: police.hu

Orvhalászokat értek tetten a rendőrök 147 kilogramm ponttyal a Hortobágyi Nemzeti Park területén - közölte a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság szerdán a police.hu oldalon.

Azt írták: halőrök tettek bejelentést hétfőn hajnali négy óra körül arról, hogy két férfi tiltott eszközökkel horgászik a nemzeti parkban.

A rendőrök a halőrökkel közösen tetten érték a két orvhalászt, és harmadik társukat, aki a sofőr volt. Egyikük elfutott a helyszínről, de másnap önként jelentkezett a rendőrségen - tették hozzá.

A gépkocsiban több horgászbotot és 147 kilogramm, zsákokba rejtett pontyot találtak.

A tájékoztatás szerint mindhárom kunmadarasi férfi beismerő vallomást tett, ellenük lopás és orvhalászat megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.