Bűnügy

Távolkeletiekre specializálódott betörőbandát fülelt le a rendőrség - videó

A betörések többségét a főváros XVIII. kerületében követték el.

2022.11.30 12:06MTI

A fővárosban élő távolkeletiekre specializálódott betörőbanda tagjait fogta el a rendőrség - jelentették be a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szerdai sajtótájékoztatóján.

A négy Pest megyei férfi az elmúlt két évben 16 betöréssel mintegy 34 millió forintnyi kárt okozott 40 sértettnek; a lefoglalások alkalmával 29 millió forintnyi kár megtérült - hangzott el.

Guitprecht Vivien, a XVIII. kerületi rendőrkapitányság bűnüldözési alosztályának vezetője elmondta: a fiatal, büntetlen előéletű férfiak egyik módszere az volt, hogy véletlenszerűen felírták a városban közlekedő luxusautók rendszámát, majd a biztosítói adatbázisból illegális módszerrel megszerezték az autókhoz tartozó lakcímet.

Továbbá a közösségi médiát használták áldozataik kiválasztására. A keresőbe beírták a Csen, Ling és Li személyneveket, majd a kidobott nevek birtokában a cégadatbázisból kikeresték a nevekhez tartozó vállalkozásokat, így megtudták a tulajdonosok lakcímét is.

A betörések többségét a főváros XVIII. kerületében követték el. Módszeres felderítőmunkát követően akkor csaptak le, amikor a lakók hosszabb időre távoztak - ismertette az alosztályvezető.

A betörök értékes órákat, ékszereket és divatcikkeket zsákmányoltak - tette hozzá.

Közlése szerint a négy Pest megyei férfi ellen 16 rendbeli betöréses lopás miatt indítottak eljárást, és javaslatot tettek a letartóztatásukra.

A gyanúsítottak egyike részletes beismerő vallomást tett, a többik nem tettek vallomást - mondta Guitprecht Vivien.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.