Erőszak

BRFK: két újabb embert vettek őrizetbe az Európa Liga labdarúgó-mérkőzés előtt történt garázdaságok miatt

A mérkőzés előtt egy társaság tagjai 19 óra 24 perckor egy a stadionnál megálló taxiból külföldi szurkolókat próbáltak kirángatni.

2022.11.17 13:12MTI

A ferencvárosi rendőrök újabb két feltételezett elkövetőt azonosítottak és hallgattak ki az október közepén Budapesten rendezett Európa Liga labdarúgó-mérkőzés előtt történt garázdaságok miatt, így a gyanúsítottak száma négyre nőtt - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) csütörtökön a police.hu oldalon.

Emlékeztettek: a Groupama Arénában október 13-án játszott a Ferencváros és a Crvena Zvezda csapata.

A mérkőzés előtt egy társaság tagjai 19 óra 24 perckor egy a stadionnál megálló taxiból külföldi szurkolókat próbáltak kirángatni.

A tettesek elmenekültek, amikor a rendőrök egy percen belül megérkeztek és közbeléptek.

Nem sokkal később az Üllői út és a Könyves Kálmán körút kereszteződésénél többen megütöttek és megrúgtak egy férfit; a támadók szintén elfutottak a másodpercek alatt odaérő rendőrök láttán - írták.

Korábban közölték azt is, hogy a IX. Kerületi Rendőrkapitányság nyomozói a csoportosan elkövetett garázdaság bűntett miatt folytatott eljárásban korábban mindkét társaságból egy-egy feltételezett elkövetőt azonosítottak és kihallgattak.

A gyanúsítottak köre most újabb két férfival bővült. A ferencvárosi rendőrök egy 29 éves és egy 27 éves férfit hallgattak ki csoportosan elkövetett garázdaság bűntett miatt.

Az eléjük tárt bizonyítékok hatására mindkét gyanúsított beismerő vallomást tett.

A többi verekedő után tovább folyik a nyomozás - áll a közleményben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.