Bűncselekmény

Afrikai tiszteletbeli konzuli pozíciókat ígért pénzért egy magyar férfi

Üzletszerűen elkövetett befolyással üzérkedés bűntettével és más bűncselekményekkel gyanúsítják.

2022.09.23 22:30MTI

Őrizetbe vettek egy magyar férfit, aki külföldi állampolgároknak azt ígérte, pénzért elintézi ottani tisztviselőknél, hogy afrikai országoktól tiszteletbeli konzuli pozíciót kapjanak - tájékoztatta a Központi Nyomozó Főügyészség pénteken az MTI-t.

Egy ember - miután az ügyintézés fejében ötvenezer eurót (mintegy húszmillió forint) átutalt a férfinak - egy afrikai országtól tiszteletbeli konzuli címet is kapott. Egy másik is átutalt tízezer euró előleget, de az nem volt elegendő az ügyintézés megindításához. A magyar férfi a saját, nem Magyarországhoz köthető nemzetközi tisztségei elnyerése, illetve megtartása érdekében is adott át jogtalan előnyt egy külföldi ország magas beosztású hivatalos tisztviselőinek - áll a közleményben.

A bűncselekmények elkövetését tagadó férfit üzletszerűen elkövetett befolyással üzérkedés bűntettével és más bűncselekményekkel gyanúsítják, emiatt őrizetbe vették és indítványozták letartóztatásának elrendelését - közölték.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.