Bűnügy

Terrorizálta élettársát egy salgótarjáni férfi

Egyszer úgy megverte a sértettet, hogy el kellett távolítani a lépét.

2022.09.19 11:22MTI

Életveszélyt okozó testi sértés miatt vádat emeltek egy 32 éves salgótarjáni férfi ellen, aki másfél éven át rendszeresen bántalmazta élettársát - tájékoztatta a Nógrád Megyei Főügyészség hétfőn az MTI-t.

A pár 2019 februárjától élt élettársi kapcsolatban a nő salgótarjáni otthonában, ahol a férfi ittas állapotban rendszeresen bántalmazta - írták.

Először 2019 novemberében egy vita után úgy megverte a sértettet, hogy el kellett távolítani a lépét. Ezután egyre gyakoribbak lettek a bántalmazások: a férfi 2020 januárja és 2021 áprilisa között többször seprűnyéllel és bottal ütötte, ököllel verte, sőt meg is rugdosta a nőt. 2020 júniusában a sértett az édesanyjánál keresett menedéket. A vádlott oda is követte és kérte, hogy beszéljenek és menjenek el vásárolni. A nő beült a férfi autójába, aki egy földútra vitte őt, ahol hajánál fogva kirángatta a kocsiból és egy léccel ütötte. Közben számon kérte, hogy miért zavarta el korábban, és azt akarta, hogy újra együtt éljenek. Amikor hazaindultak, a nő kikéredzkedett az autóból és megpróbált elfutni, de a férfi utolérte, ököllel megütötte, megrúgta, majd elhajtott - ismertették.

A főügyészség közölte: a léprepedés tényére tekintettel életveszélyt okozó testi sértés, kapcsolati erőszak és személyi szabadság megsértése miatt emeltek vádat a férfi ellen.

Arra az esetre, ha a vádlott az előkészítő ülésen beismerő vallomást tesz és lemond a tárgyaláshoz való jogáról, a főügyészség 7 év fegyházbüntetés kiszabását indítványozta a Balassagyarmati Törvényszéknek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.