Katasztrófa

Továbbterjed a tűz Tatárszentgyörgynél

Már mintegy ezer hektáron ég a tűz, és fák lombkoronái is begyulladtak.

2022.08.19 11:42MTI

A szél miatt kitörtek a lángok a tűzoltók által korábban körülhatárolt területről a Pest megyei Tatárszentgyörgy térségében - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) péntek délelőtt az MTI-vel.

Az aljnövényzet még csütörtökön gyulladt ki a Táborfalva, Tatárszentgyörgy és Örkény közötti bozótos, fás területen - emlékeztet az OKF.

Mint írják, jelenleg már mintegy ezer hektáron ég a tűz, és fák lombkoronái is begyulladtak.

A területen a dabasi, monori, ceglédi, székesfehérvári, nagykátai és kecskeméti hivatásos, valamint a lajosmizsei önkormányzati tűzoltók küzdenek a lángokkal, illetve honvédségi helikopter is részt vesz az oltásban - olvasható a közleményben.

Az OKF péntek reggel még azt közölte, hogy megakadályozták a lángok továbbterjedését, amelyek addig 700 hektáron pusztítottak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.