Tragédia

Halálos tömegszerencsétlenséget okozott az embercsepész - megrázó fotók

Három ember meghalt, tizenegyen megsérültek.

2022.08.05 09:25MTI

Egy grúz férfi tizenöt illegális migránst akart átcsempészni az országon egy személyautóval. Bócsa közelében azonban összeütközött egy másik kocsival. Hárman meghaltak, tizenegy ember pedig megsérült.

Fotók: MTI/Donka Ferenc

A Kiskőrösi Rendőrkapitányság járőre 2022. augusztus 5-én 2 óra körül Tázlár belterületén intézkedés alá akart vonni egy Hyundai-t, ám a sofőr megállás nélkül, nagy sebességgel továbbhajtott.

A jelenlegi adatok alapján az autót vezető férfi az 54-es út kereszteződéséhez érve sem lassított, és úgy akart kikanyarodni a főútra, hogy nem biztosított elsőbbséget a védett úton - a Bócsa felől Kecskemét irányába - haladó Mercedesnek, ezért összeütköztek. A járőr a helyszínre érve a járműveket már az árokba borulva találta, amelyek a baleset következtében kigyulladtak.

A Hyundai sofőrjét - egy grúz állampolgárt - a helyszínen elfogták. Ő a kocsijában tizenöt migránst szállított.

A határsértők közül ketten a baleset következtében a helyszínen életüket vesztették, ők bennégtek a járműben. A két kocsiban utazók közül tizenkét fő sérültet kórházba szállítottak, közülük egy határsértő szintén már életét vesztette. Négyen nem sérültek meg.

A grúz sofőr ellen a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztályának munkatársai embercsempészés bűntette és halálos tömegszerencsétlenséget okozó közúti baleset gondatlan okozása bűntette miatt nyomozást indítottak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.