Állati

Bement a Sárbogárdi Rendőrkapitányságra egy szomjas gólya

Még jó, hogy nem tudták állományba venni.

2022.08.04 14:59ma.hu

Gólyalátogatás volt a kapitányságon - posztolta Facebook-oldalára a Magyar Rendőrség.

Mint írták, délelőtt besétált a Sárbogárdi Rendőrkapitányság udvarára egy röpképtelen gólyafi.

"Jobb helyre nem is mehetett volna segítségért: kollégáink gondoskodtak róla, megitatták tollas vendégüket" - tették hozzá.

Mivel nem vehették állományba, ezért felvették a kapcsolatot a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóságának munkatársával, aki az állatot befogta, és a Sóstó Vadvédelmi Központba szállította.

Mint ismeretes, idén az átlagosnál magasabb fiókaszámot mutatnak fehér gólyáink a nagyon nagy aszály ellenére is.

De azt se felejtsük, hogy 2020-ban élelemhiány miatt napokig haldokoltak a gemenci feketególya-fiókák a kamerák szeme előtt, és nem lehetett segíteni rajtuk.

Ahogy egyre melegebb az idő Ausztráliában, az állatok egyre kiszolgáltatottabbak és szomjaznak, a kíváncsi koalák is szívesen fordulnak az emberekhez segítségért, pár éve egy biciklist intett le egy maci, hogy inni kérjen tőle.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.