OMSZ

Dráma az M5-ösön: újra kellett éleszteni egy gyereket

Rémült szülők kérték ma reggel a mentők gyors segítségét ahhoz a 15 év körüli fiúhoz, aki az M5-ös autópályán lett rosszul az autóban, Inárcs közelében.

2022.08.01 11:12ma.hu

Az OMSZ tájékoztatása szerint a fiú hányingerre panaszkodott, majd egyszer csak nem válaszolt édesanyjának a hátsó ülésről. A család azonnal félreállt és mentőt hívtak, majd rutinos mentésirányító bajtársuk instrukciói alapján megvizsgálták a gyermeket, aki már nem lélegzett.

A szülők a pánik ellenére is rögtön megkezdték az újraélesztést, a Központi Mentésirányítás azonnal több egységet, köztük a gyermekrohamkocsit is riasztott, amik perceken belül helyszínre értek és emelt szinten folytatták az életmentést.

Az időben megkezdett mellkasi nyomások és elszánt csapatmunka végül rövid időn belül sikerre vezetett és a fiút stabil állapotban vihették kórházba a mentők.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.