Baleset

Százhúsz hektáron leégett az aljnövényzet Egyek térségében

A tűz tanyákat is veszélyeztetett.

2022.07.03 20:14MTI

Csaknem százhúsz hektár területen leégett az aljnövényzet Egyek térségében vasárnap délután - tájékoztatta a hajdú-bihari katasztrófavédelmi igazgatóság sajtóügyeletese az MTI-t.

Bányai Judit közlése szerint előbb kétezer négyzetméter területen gyulladt ki a tarló a Rózsás utca mellett, majd a tűz átterjedt az út másik oldalára, és a szárazságban gyorsan továbbterjedt.

A legelőkön, bokros, nádas területeken tomboló tüzet az egyeki önkéntes, a tiszafüredi, a mezőkövesdi, a szolnoki, a füzesabonyi és a karcagi tűzoltóknak sikerült körülhatárolniuk, majd eloltaniuk - jelezte a sajtóügyeletes, megjegyezve, hogy a tűz tanyákat is veszélyeztetett, de azokra nem terjedt át, senki nem sérült meg.

A tűzoltás utómunkálatai még tartanak - tette hozzá Bányai Judit.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.