Bűnügy

Letartóztatták a katonát, aki meg akart erőszakolni egy várandós nőt - videó

A gátlástalan módon elkövetett bűncselekmény tervszerűségére utal, hogy a férfi huzamosabb ideig, a munkahelyétől követte a sértettet.

2022.06.24 12:40ma.hu

A megalapozott gyanú szerint a katona 2022. június 20-án délután Miskolcon egy 30 év körüli, várandós nőt követte, majd egy lépcsőn mögé lépve, lehúzta a földre, és fojtogatta. A férfi behúzta a sértettet a lépcső melletti erdős részre és szexuális cselekményt akart vele végezni, de a nőnek sikerült felhívnia a segélyhívó központot, ezért az elkövető elmenekült.

A cselekmény során a sértett több testtáján horzsolásos, könnyű sérüléseket szenvedett.

A gátlástalan módon elkövetett bűncselekmény tervszerűségére utal, hogy a férfi huzamosabb ideig, a munkahelyétől követte a sértettet, majd a helyszínről futva menekülő, sötét napszemüveget és baseball sapkát viselő elkövető időközben - azonosításának megnehezítése érdekében - ruházatot cserélt.

A nyomozó ügyészség elrendelte az elkövető őrizetét és szexuális erőszak bűntette miatt gyanúsítottként hallgatta ki a büntetlen előéletű - azonban a szabálysértési nyilvántartásban szereplő - 35 éves férfit, aki tagadta a bűncselekmény elkövetését.

Az önkéntes területvédelmi tartalékos katona jogviszonyát tegnap megszüntették.

A gyanúsított terhére rótt kiemelkedő tárgyi súlyú bűncselekmény miatt folyamatban lévő eljárásban a férfi jelenléte csak személyi szabadságot érintő kényszerintézkedés elrendelésével biztosítható. Az ügyészség álláspontja szerint a letartóztatást a tanúk megfélemlítésének vagy befolyásolásának, valamint a bűnismétlés és a szökés veszélye indokolja.

A nyomozó ügyészség indítványával egyezően a Debreceni Törvényszék Katonai Tanácsa a gyanúsított letartóztatását elrendelte. A kényszerintézkedés tárgyában hozott mai végzés ellen a gyanúsított fellebbezést jelentett be.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.