OMSZ

Ilyet a mentősök is csak tankönyvben láttak: 290-es vérnyomással vittek kórházba egy magyar férfit

A férfi már éjjel is rosszul érezte magát, ennek ellenére reggel dolgozni indult.

2022.06.23 19:19ma.hu

290-es vérnyomással kellett kórházba szállítani egy 50 év körüli magyar férfit Budapesten - közölte az Országos Mentőszolgálat.

A férfi már éjjel is rosszul érezte magát, ennek ellenére reggel dolgozni indult. Munkába menet azonban annyira elszédült, hogy le kellett ülnie egy padra, és már a telefonját sem tudta kezelni, így egy járókelőt kért meg arra, hogy hívjon segítséget.

A mentőszolgálat munkatársai néhány percen belül megérkeztek és megvizsgálták a beteget, akinek "még a tapasztalt mentőtisztet is sikerült meglepnie".

"A vérnyomásmérésnél ugyanis olyan magas értéket mértek nála, amilyet többnyire csak tankönyvekben látnak a szakemberek: 290/150 Hgmm" - írta a mentőszolgálat.

Hozzátették, hogy az életveszélyes állapotban lévő beteg emelt szintű ellátását azonnal megkezdték, és ennek köszönhetően végül stabil állapotban szállíthatták kórházba a férfit.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.