Honvédelem

Megkezdődött a XIII. kerületben talált légibomba hatástalanítása

Mintegy 200 méter sugarú körön belül mindenki elhagyta otthonát, munkahelyét.

2022.06.21 09:53MTI

Megkezdték a XIII. kerületi Kartács utcában előkerült második világháborús légibomba hatástalanítását a Magyar Honvédség tűzszerészei kedd délelőtt.

Gajdos Milán, a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs tisztje az MTI-nek elmondta: mintegy 200 méter sugarú körön belül mindenki elhagyta otthonát, munkahelyét.

A tűzszerészek megkezdték az 50 kilogrammos légibomba gyújtószerkezetének kiszerelését. Ennek célja, hogy a bomba biztonságosan szállítható legyen - közölte a kommunikációs tiszt.

A BKK Info közölte: a lezárások miatt a 14-es villamos helyett pótlóbusszal lehet utazni a Hun utca és a Frangepán utca között, de a pótlóbusz egyik irányban sem érinti a Lehel utca/Róbert Károly körút megállót, a Lehel tér felé pedig a Béke teret sem.

Terelve közlekedik a 105-ös és a 178-as autóbusz: egyik irányban sem érinti a Lehel utca/Róbert Károly körút megállót, a budai végállomások felé pedig a Béke tér megállót sem.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság korábban azt közölte, hogy a bombát a Kartács utca 27. szám alatti építkezésen találták, és a hatástalanítás idejére lakosságvédelmi intézkedéseket vezetnek be kedd 7 órától várhatóan 12 óráig.

Ez azt jelenti, hogy Angyalföldön lezárják és kiürítik a Lehel út, Gömb utca, Kartács utca és Róbert Károly körút által határolt területet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.