Tragikus baleset

Kerti medencébe fulladt egy kétéves kislány Pilisen

A gyermek életét már nem tudták megmenteni.

2022.06.20 12:13ma.hu

Vasárnap Pilisre kapott riasztást a Magyar Gyermekmentő Alapítvány, ahol egy 2 éves kislány esett medencébe. A lány életét a hosszadalmas küzdés után sem tudták már megmenteni.

Szintén vasárnap a lellei mentők Balatonszárszóra vonultak, ahol egy 3 éves kisfiút húztak ki a kerti medencéből, aki már lefele süllyedt a vízben. A kisfiút szerencsére még időben sikerült kimenteni.

Tapasztalataink szerint a kerti medencés balesetek többnyire akkor történnek, amikor a felnőttek a házban vannak, a gyermekek pedig kihasználva a pillanatnyi figyelmetlenséget, kiszöknek a medencéhez - hívta fel a figyelmet az alapítvány közösségi oldalán.

Azt javasolják, hogy a kerti medencéket, tavakat kerítsék körbe, vagy fedjék le, amikor használaton kívül vannak, vagy zárják kulcsra a bejárati ajtókat, földszinti ablakokat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.