Baleset

Egy csecsemő is megsérült a karancslapujtői balesetben - az ittas sofőr egyszerűen elsétált

A mentőket egy közelben lakó értesítette.

2022.06.07 11:11ma.hu

A Balassagyarmati Járási Ügyészség vádat emelt a Salgótarjáni Járásbíróságon egy 27 éves pataki férfivel szemben, aki egy közlekedési baleset ittas részeseként úgy sétált el a helyszínről, hogy a sérülteknek nem nyújtott segítséget.

A vád szerint a férfi 2021. szeptember 12-én, Karancslapujtőn autózott két utasával. Egy egyenrangú útkereszteződéshez érve a tőle balról érkező autós nem adott neki elsőbbséget, ezért a két autó összeütközött, és a balesetet okozó jármű megpördült. A balesetben érintett járművek 4 utasa - köztük egy kilenc hónapos gyermek - könnyű sérüléseket szenvedett. A vádlott miután félreállt a járművel - anélkül, hogy a sérülteknek segítséget nyújtott, vagy hívott volna -, egyszerűen elsétált a helyszínről. Ezt azért tette, mert bár a baleset bekövetkeztében vétlen volt, a járművet ittasan vezette.

A mentőket egy közelben lakó értesítette, így a sérültek a vádlottól függetlenül gyorsan szakszerű segítségben részesültek.

A férfi így egyszerre öt bűncselekményt is elkövetett. Vele szemben a Balassagyarmati Járási Ügyészség ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége és 4 rendbeli segítségnyújtás elmulasztásának vétsége miatt emelt vádat, melyben pénzbüntetés és járművezetéstől eltiltás kiszabására, valamint arra tett indítványt, hogy a közel 230.000 forint bűnügyi költséget is fizesse meg.

Az ügyben a Salgótarjáni Járásbíróság hoz döntést.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.