OMSZ

Azt hitték részeg, pedig sztrókot kapott a férfi a házibuliban

A társaságnak végül gyanús lett, hogy barátjuk régóta szótlanul üldögél a kanapén, míg máskor mindig a középpontban van.

2022.05.18 07:44ma.hu

Talán az utolsó pillanatban kérték a mentők segítségét, ahhoz a 35 év körüli férfihoz, akit barátai részegnek gondoltak hétvégén egy Észak- magyarországi házibuliban - olvasható az Országos Mentőszolgálat Facebook oldalán.

A társaságnak az lett gyanús, hogy barátjuk régóta szótlanul üldögél a kanapén, míg máskor mindig a középpontban van. Többen is próbálták kontaktusba vonni, ám a férfi mindig zavartan viselkedett és a beszéde is érthetetlen volt.

A mentők hamar helyszínre értek és egy zajló agyi katasztrófát állapítottak meg a betegnél, vagyis minden perc számított. A tapasztalt életmentők azonnal emeltszintű ellátásba kezdtek, majd induláskor megkérték a mentésirányítást, hogy értesítsék a legközelebbi stroke központot a pillanatokon belül érkező beteg kritikus állapotáról.

A szállítás nem vett igénybe sok időt és a gyors kórházi beavatkozásokkal végül sikerült megakadályozni a beteg végleges bénulását, valamint megmenteni a beszédközpontját is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.