Bűncselekmény

Így fosztottak ki egy férfit a 4-6-os villamosmegállóban - videó

Ellopták az alvó ember tőle a mobiltelefonját, majd megpróbáltak lelépni.

2022.05.16 11:22ma.hu

A Budapesti Rendőr-főkapitányság VI. kerületi Rendőrkapitánysága kifosztás bűntett megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a 19 éves O. Ádám, a 19 éves Sz. György, valamint a 34 éves R. Gábor ellen, akik 2022. május 8-án éjfél után az Oktogonnál, a 4-6-os villamos megállójában egy padon ülő férfitől elvették a mobiltelefonját.

A rendelkezésre álló adatok szerint a feltételezett elkövetők kihasználták a villamosmegállóban ülő fiatalember láthatóan ittas állapotát, és "összehangolt akció" keretében ellopták tőle a mobiltelefonját. Tették mindezt úgy, hogy O. Ádám helyet foglalt a fiatalember jobb oldalán, társa, R. Gábor a bal oldalán ült le, míg Sz. György eközben takarta a bűntársak cselekményét.

A három férfi dolga végeztével megpróbált lelépni, azonban a terézvárosi járőrök térfigyelő kamerán keresztül látva az eseményt, azonnal a helyszínre mentek, intézkedtek a feltételezett elkövetőkkel szemben, és az igazoltatás során R. Gábortól visszavették az elvett mobiltelefont.

A terézvárosi nyomozók a feltételezett elkövetőket kifosztás bűntett megalapozott gyanúja miatt kihallgatták. A 19 éves O. Ádám vallomásában azt mondta, hogy nem állt szándékában a fiatalembertől elvenni a mobilját, csak fel akarta őt ébreszteni.

A VI. kerületi nyomozók a három férfit őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.