Bűnügy

Dolgoztatta és bántalmazta hajléktalan ismerősét egy férfi Szabolcsban

Az istállóban elszállásolt férfi munkaideje hajnali öt órától este nyolc-kilencig tartott, miközben a vádlott rendszeresen bántalmazta és megalázta őt, ha szerinte nem megfelelően dolgozott.

2022.05.10 23:30MTI

Vádat emeltek egy férfi ellen, aki a gyanú szerint hónapokig dolgoztatott és bántalmazott egy gondnokság alatt álló, hajléktalan férfit - tájékoztatta a a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség szóvivője kedden az MTI-t.

Szilágyi László közölte: a vádirat szerint a kiszolgáltatott helyzetben lévő, mentális problémákkal küzdő sértettet 2020 májusában vette rá a vádlott arra, hogy a portájára költözzön, szállás fejében pedig az állatokról kellett gondoskodnia és elvégeznie a ház körüli munkát.

Az istállóban elszállásolt férfi munkaideje hajnali öt órától este nyolc-kilencig tartott, miközben a vádlott rendszeresen bántalmazta és megalázta őt, ha szerinte nem megfelelően dolgozott. A gondnokától kapott mintegy húszezer forintos családtámogatási pótlékot is elvette tőle, csupán némi ennivalót és cigarettát adott neki.

2020. november 20-án a vádlott ismét bántalmazta, a földre vitte és megtaposta a férfit. Két nap múlva - mivel fájdalmai miatt nem tudott dolgozni - többször megütötte a fejét, ütlegelte és rugdosta, majd az emiatt életveszélyesen megsérült férfit autóval elvitte egy másik településre és az utcán magára hagyta.

A letartóztatásban lévő vádlottat a főügyészség életveszélyt okozva elkövetett kényszermunka bűntettével vádolja, és indítványozta, hogy ha beismerő vallomást tesz és nem kéri tárgyalás megtartását, a bíróság ítélje tíz év fegyházbüntetésre - írta a szóvivő.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.