Megszokásból lopott - amúgy is közel volt

Pórult járt a hűséges bankrabló

Négyszer rabolta ki ugyanazt a postafiókot egy ötvenhárom éves férfi az alsó-ausztriai Pfaffstättenben, míg végül aztán csak rajtaveszett. Legutolsó tettét a múlt pénteken hajtotta végre.

2009.02.16 15:15MTI

Most is álarcosan állított be a fiókba, a járást már jól ismerte. Szokásához híven előrántotta a pisztolyát, és követelte az alkalmazottól, hogy adja oda neki a pénztárgépben található készpénzt. "Balszerencséjére" a nő férje éppen a hivatalban tartózkodott, és egy másik helyiségből riasztotta a rendőrséget.

Mi több, amint a fegyveres menekülésre fogta a dolgot, egy szemtanú a nyomába eredt, és egészen hazáig követte autójával.

Nem sokkal később már rendőrök kopogtattak a badeni illetékességű férfi lakásának ajtaján. Kihallgatásán a gyanúsított bevallotta, hogy tulajdonképpen valamivel több mint két év leforgása alatt négyszer rabolta ki a pfaffstätteni postafiókot, mindannyiszor fényes nappal.

Először 2007 decemberében "tette tiszteletét" a lakóhelyéhez közeli település postahivatalában, majd egy hónappal később ismét. Tavaly decemberben ugyancsak kiűríttette a kasszát, negyedszer pedig a múlt pénteken próbálkozott. Pechére.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.